Biografie

Van kinds af aan had Patrick duidelijk interesse in muziek.  Zo startte hij, zoals vele kinderen, op acht jarige leeftijd met notenleer  aan de stedelijke muziekacademie.  Na het eerste jaar notenleer mag men een keuze maken voor een instrument.

Dit was tamelijk snel beslist en dat is piano geworden. Piano is en blijft toch een basis instrument onder de muziekinstrumenten en dat is voor hem zeker al bewezen. Dat rade ook Pierre De Deken aan, de bekende muzikant uit Merksem en verre familie van Patrick.   Noot voor noot, stap voor stap ging hij in de goede richting op het piano klavier.

Na 5 jaar muziekschool nam Patrick er al een tweede instrument bij.  Slagwerk werd zo zijn volgende bezigheid. Dit was hoofdzakelijk aan het drumstel, maar ook de marimba, vibrafoon en kleine percussie kwamen aan bod.

Ondertussen vorderde hij verder met piano,  individueel maar ook quatre main en in samenspel met o.a. dwarsfluit zette hij de lessen wekelijks verder.

Ook zijn stem liet hij niet rusten.  Die werd wekelijks warm gehouden in beide zangkoren waar hij verscheidene jaren als tenor zijn steentje heeft bijgedragen. Eerst in het jeugdkoor van de plaatselijke parochie en later als tenor in een volwassen koor waar een uitgebreider repertoire gezongen werd.

Alles is pas écht begonnen bij de aankoop van zijn eerste keyboard, een Technics SX-KN6000. Toen het laatste nieuwe keyboard uit het gamma van Technics en een fantastisch instrument.  Met de kennis die hij toen al had van de piano, kon hij er direct invliegen en zich verdiepen in de vele  mogelijkheden van het keyboard.

Juist 1 jaar later na deze nieuwe aanwinst, ging hij hiermee voor de eerste keer spelen voor publiek. Dit was een première zeg maar en tevens een droom die werkelijkheid werd.  Naarmate zijn vaardigheden als muzikant vorderden, groeide ook de ambitie om mensen te kunnen entertainen op een feest of dansgelegenheid.

sax.JPGOndertussen zat Patrick op de muziekschool niet stil. Er kwam nog een instrument bij en de keuze ging naar  tenor saxofoon. Het was weer een totale andere discipline in de muziekwereld. Weer een mooie uitdaging …

gitaarAls er nog wat tijd over was, ging die wel eens naar de gitaar. Zo speelt hij op de spaanse gitaar graag enkele deuntjes en dat is altijd ambiance met de nodige meezingers.

Een maatje kleiner van de gitaar mag voor Patrick ook.  Zo brengt hij mooie hawaiiaanse melodieën op de ukelele.

accordeon_goe.jpg

Patrick zijn ambities zijn nog lang niet uitgeput en dus kiest hij er nog een mooi instrument uit.  Zo is accordeon nu reeds het zevende instrument en ook dit vergt dagelijkse oefening om de knepen van het vak te leren.

Ondertussen treed Patrick meer en meer op met al zijn instrumenten.  De lessen die hij hiervoor nog steeds volgt lopen na 20 jaar stilaan ten einde.  Zijn installatie wordt regelmatig uitgebreid en vernieuwd.  Zo is er een tweede keyboard bijgekomen.  Met de Yamaha Tyros 2 kan hij U nog meer verwennen met mooie klanken en fantastische live muziek.

2 keys

Zoals u hierboven kan lezen is muziek voor Patrick een echte passie die hij met hart en ziel beleeft.  Hij blijft echter werken om zijn muzikale droom verder uit te bouwen.  Hiervoor heeft hij altijd, en nog steeds, kunnen rekenen op de  steun van zijn familie en vrienden.  Er is toch wel 1 iemand in het bijzonder en dat is zijn grootvader. Hij is de bron van de muzikale carrière van Patrick en steunde hem steeds als kind bij de zware momenten van oefenen.  Tot op heden  is dit nog steeds zijn rechterhand en zal hij Patrick overal vergezellen tijdens zijn optredens.

De drijfveer om steeds zijn muzikale gamma uit te breiden gaat nog steeds niet liggen.  Op een optreden kan je tussendoor wel eens een nummertje horen op zijn mondharmonica.

Om zijn kennis in de blaasinstrumenten nog meer te versterken startte Patrick met trompet.  Een fantastisch instrument waar heel wat mooie muziek voor bestaat.  Dat zal dus ook langzaam maar zeker deel uit maken van Patrick zijn repertoire.

 

Advertentie

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: